În mizerabilele ani ai dictaturii s-a răspândit o zicală: „ești palid/slăbit ca un pui de Gostat”. „Gostat” era denumirea magazinelor companiei de stat Gostat, unde, dacă cumva găseai ceva pe rafturi, nu era comparabil nicicum cu calitatea și cantitatea ofertelor de astăzi. Să sperăm că zilele acelea – când erai nevoit să stai la pândă săptămâni sau luni în fața magazinelor, stând la coadă zilnic pentru hrană –, au trecut și nu se mai întorc niciodată. Însă, poate că în zilele de astăzi suntem nevoiți să confruntăm altfel de provocări, cum ar fii oferta bogată și prea diversificată. De aceea, iată câteva sfaturi, la ce să fiți atenți atunci când doriți să cumpărați carne de pui din oferta îmbelșugată a magazinului.
Culoarea și mirosul puiului
Un pui sănătos are pielea alb-gălbuie și carnea roz. Dacă carnea miroase, nu o cumpăra-ți. Dacă este împachetat și nu-l simțiți mirosul, verificați ambalajul dacă este cumva deteriorat și data la care a fost ambalat! Cu cât data este mai aproape de ziua achiziției, cu atât puiul este mai proaspăt.
Depozitare
Carnea este foarte sensibilă și trebuie ținut tot timpul la frigider. Nu cumpărați niciodată carne de pui care nu este depozitat în frigider la magazin! Se strică foarte repede și devine de nemâncat. Produsele din carne sunt de obicei păstrate în vitrinele frigorifice din magazine. După ce l-ați scos și l-ați cumpărat, puneți-l imediat în frigider acasă, și procesați-l cât mai curând posibil! Dacă intenționați să-l consumați mai târziu, congelați-l, și folosiți carnea imediat după decongelare. Nu-l recongelați în niciun caz.
Ambalaj
Carnea este de fapt perisabilă datorită conținutului ridicat de apă și proteine, așa că necesită manipulare și depozitare adecvată de la sacrificare până la utilizare. Congelarea modifică în cea mai mică măsură proprietățile originale ale cărnii. Evitați să cumpărați produse cu ambalaje care picură vizibil. Dacă este posibil, alegeți pui care a fost congelat prin congelare cu aer, iar ambalajul său este conceput pentru a păstra puiul proaspăt cât mai mult timp posibil.
Ce scrie pe etichetă?
Citiți cu atenție informațiile de pe eticheta produsului: ce conține, unde a fost crescut puiul, unde a fost sacrificat, când a fost împachetat, cât timp poate fi consumat și, eventual, ce fel de hrană a consumat animalul în timpul creșterii sale. Cu cât puiul este mai proaspăt și are proveniența geografică apropiată, cu atât mai bine. Cu cât produsul conține mai puțini aditivi și conservanți, cu atât este mai sănătos. Cu cât a fost hrănit cu hrană de calitate, cu atât carnea este mai gustoasă. Desigur, cel mai delicios este puiul pe care îl crești, îl hrănești cu iarbă proaspătă delicioasă, sau îl cumperi de la mătușa de alături, în care ai încredere că îl hrănește cu adevărat cu iarbă sau porumb. Cauți degeaba eticheta acestora, deoarece încrederea este baza alegerii tale. „Next best thing” este un pui care a fost crescut într-o crescătorie mare, dar de calitate garantată.
+ 1 sfat: alege Székely Csürke!
Produsele Székely Csürke sunt pui de carne, proaspăt sacrificați, crescuți cu furaje locale excelente, de calitate premium, care provin din Țara Bârsei și din Codlea, și ajung proaspete în magazinele din Ținutul Secuiesc. În structura noastră corporativă, fiecare parte a procesului, de la prepararea furajului până la creșterea puilor, este garantată de același control al calității, iar toate segmentele procesului se situează geografic în regiunile Transilvaniei și Székelyföld. Sacrificăm, tocăm și ambalăm puii într-un abator profesionist, respectând standardele stricte de igienă, siguranță alimentară și sănătate, iar aceste condiții sunt cele mai importante pentru noi. Astfel garantăm că calitatea produselor Székely Csürke vor fi întotdeauna excelentă.
Negociem constant cu potențiali parteneri și distribuitori pentru ca produsele Székely Csürke să fie disponibile în curând în toată Transilvania. Fiți următorul nostru distribuitor!