
Aripile pui: unii oameni le adoră, alții cred că sunt o parte inutilă a puiului, pentru că au prea puțină carne. Dar noi cei de la Székely Csürke, credem că aripioara este regele neîncoronat al puiului. Le puteți prepara la grătar, în cuptor, în tigaie, în ulei sau chiar cu condimente orientale, variațiile sunt aproape infinite. Noi ți-am adus o rețetă de aripioare la grătar ca să nu treacă vara fără să le încerci.
Așa că scoate șorțul, buna dispoziție și bineînțeles aripioarele și aprinde grătarul!

Ingrediente:
- 1 kg aripioare de pui
- 3 linguri de ulei de măsline
- 4 căței de usturoi, zdrobiți
- 1 lingură de boia dulce afumată
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de piper
- 1 linguriță de pudră de chili (dacă te simți curajos/curajoasă)
- Sucul de la 1 lămâie
- Pătrunjel proaspăt pentru decor
Preparare:
- Pregătire: Spală aripioarele de pui și usucă-le cu un prosop de hârtie.
- Marinare: Într-un bol mare, amestecă uleiul de măsline, usturoiul zdrobit, boiaua afumată, sarea, piperul, pudra de chili si sucul de lamâie. Când e gata, pune aripioarele de pui în amestec și masează-le bine. Nu fii timid(ă) – masează-le până când toate aripioarele sunt acoperite cu marinadă.
- Odihnă: Lasă aripioarele de pui la frigider pentru cel puțin 1 oră. În acest timp, poți să te uiți la un episod din serialul preferat sau să suni prietenii să le spui să vină la un grătar!
- Grătar: Pune aripioarele pe grătar și lasă-le aproximativ 7-8 minute pe fiecare parte, până se rumenesc frumos și se pătrund bine de tot. Nu le lăsa nesupravegheate, căci se pot arde ușor – și nimeni nu vrea aripioare carbonizate!
Servire: După ce sunt gata, presară-le cu pătrunjel proaspăt tocat. Cheamă musafirii înfometați la masă și pregătește-te pentru mmmmm-uri și ahhhhh-uri!
Poftă bună!
