
Bun venit pe tărâmul aromelor de vară! Dacă îți plac mâncărurile proaspete și ușoare, acești frigărui de pui cu lămâie și ierburi aromate sunt perfecți pentru tine. Se prepară rapid și sunt ideali cu ocazia grătarelor în familie sau pentru un picnic cu prietenii. Adu puțină lumină și aromă pe masa ta cu această rețetă delicioasă și parfumată!

Ingrediente:
- 4 piepturi de pui fără os și piele, tăiate în cuburi de cca. 1 cm
- Sucul și coaja de la 2 lămâi
- 3 linguri de ulei de măsline
- 3 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1 lingură de rozmarin proaspăt, tocat
- 1 lingură de cimbru proaspăt, tocat
- Sare și piper după gust
- Bețe de frigărui din lemn, înmuiate în apă timp de 30 de minute
Mod de preparare:
- Într-un bol mare, amestecă sucul și coaja de lămâie, uleiul de măsline, usturoiul, rozmarinul, cimbrul, sarea și piperul.
- Adaugă bucățile de pui și lasă-le la marinat cel puțin 30 de minute, de preferat 2 ore.
- În timp ce stă carnea la marinat, pregătește grătarul.
- Înșiră bucățile de pui marinate pe bețele de frigărui.
- Gătește frigăruii pe grătar timp de aproximativ 10-12 minute, întorcându-i ocazional, până când puiul este gătit complet și are urme frumoase de grătar.
- Servește-i cu legume la grătar sau cu o salată proaspătă.
Poftă bună!
