
Când spui Fărșang, te gândești la gogoși dulci, nu? Ei bine, uită de zahăr și dulceață, pentru că astăzi facem gogoși sărate cu pui – crocante la exterior, moi și suculente la interior, cu un gust de care nu te mai saturi!

Ingrediente:
- 700 g piept de pui Székely Csürke (tocat fin sau dat prin mașina de tocat)
- Sare și piper după gust
- 1 linguriță usturoi granulat
- 1 legătură pătrunjel verde, tocat mărunt
- 1 linguriță Cayenne (dacă îți place picant, poți pune mai mult; dacă mănâncă și copiii, mai bine sari peste)
- 4 linguri pesmet Panko
- 100 g cașcaval ras (cheddar, trapist sau orice alt cașcaval care îți place)
- 1 cană făină
- 3 ouă
- 2 căni pesmet
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
- Pieptul îl tăiem mărunt sau îl dăm prin mașina de tocat. Îl amestecăm bine cu sarea, piperul, usturoiul granulat, pătrunjelul, cașcavalul ras și pesmetul Panko.
- Din compoziția de pui facem biluțe, apoi le dăm o formă de gogoși, făcând o gaură în mijloc. Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, le acoperim și le lăsăm la frigider pentru 30 de minute.
- După ce s-au odihnit, le trecem prin făină, ou bătut și pesmet, exact ca la șnițele.
- Le prăjim în baie de ulei, la foc mediu, până devin aurii și crocante. Atenție! Dacă uleiul e prea încins, se vor arde la exterior și vor rămâne crude la interior!
- Sunt cele mai bune imediat după prăjire, alături de un sos de smântână cu usturoi sau un dressing răcoritor de iaurt. Pentru o masă completă, merg de minune cu cartofi prăjiți crocanți.
Poftă bună!
