
BMW, adică „bagă multă varietate!”. Mai pe larg, esența acestei rețete este că poți pune în ea orice ai prin cămară, frigider sau grădină și totul se prepară într-o singură tavă. Deci, nu trebuie să fii un bucătar cu stele Michelin și nici să te complici prea mult cu ingredientele, ai nevoie doar de multă bună dispoziție și un strop de creativitate.

Ingrediente necesare:
- Pui (oricare parte care ți-a rămas în frigider)
- Legume (ce găsești: cartofi, morcovi, păstârnac, cartofi dulci, dar și alte legume ca vinetele, ardeiul sau spanacul)
- Condimente (sare, piper, poate un pic de paprika sau măghiran, dar lasă-ți imaginația să zburde!)
- Extra (puțină brânză, semințe, un sos sau orice altceva ai prin casă)
- O tavă mare pentru copt.
Preparare:
Secretul mâncărurilor la tavă este timpul de gătire. Poți fi tentant să bagi toate ingredientele deodată în cuptor, dar s-ar putea ca ceapa să ardă până când carnea se înmoaie. Așa că adaugă ingredientele treptat: întâi carnea și legumele mai tari, iar când acestea sunt aproape gata, adaugă restul ingredientelor în ordinea timpului necesar de coacere. De exemplu: pulpele de pui, rădăcinoasele, legumele mai moi (vinete, dovlecei, roșii, ceapă) și apoi ingredientele extra (verdeața, brânza, semințele, sosurile). Recomandăm coacerea la 180°C – nici prea mult, nici prea puțin, exact cât e nevoie.
La o astfel de mâncare merge bine pâinea proaspătă sau câteva felii de pâine prăjită, pentru a nu lăsa să se piardă niciun strop din sucurile delicioase din tavă.
Poftă bună!
