
În zilele reci de noiembrie, nu există nimic mai reconfortant decât o mână de castane proaspete coapte. Dacă ai noroc, locuiești într-o zonă din Transilvania unde se găsesc pe aproape. În Ținutul Secuiesc, știm de o singură plantație, în Crăciunel: până acum, climatul nu a fost foarte prielnic pentru cultivarea lor. Acest lucru poate să se schimbe odată cu încălzirea globală – până atunci, pentru rețeta următoare, poți folosi castane dulci cumpărate din magazin!

Ingrediente:
- 8 pulpe de pui Székely Csürke
- 200 g castane fierte și decojite
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 1 pahar mare de vin roșu
- 250 ml supă de pui
- 3 linguri ulei de măsline
- rozmarin
- sare, piper după gust
Preparare:
Într-o tigaie mare, călește carnea asezonată cu sare și piper în ulei de măsline până devine aurie. Taie ceapa și usturoiul mărunt. Scoate bucățile de carne și pune-le deoparte, apoi călește ceapa și usturoiul în tigaie. Adaugă vinul, supa, castanele și o lingură de rozmarin uscat. Pune carnea înapoi în tigaie, acoperă și lasă să fiarbă timp de aproximativ jumătate de oră, până când puiul devine complet fraged. Gustă și, dacă simți nevoia, mai poți să condimentezi cu puțină sare și piper. Servește cu orez.
Poftă bună!
