
Iată o mâncare simplă și rapidă, care este pe placul întregii familii. Puiul gratnat cu dovlecei și roșii este perfect atât pentru cină, cât și pentru un prânz rapid în weekend. În plus, este ideal și pentru a fi luat la pachet la serviciu, astfel încât să îți poți bucura și colegii!

Ingrediente:
- 4 dovlecei medii
- 500 g piept de pui dezosat Székely Csürke
- 1 ceapă mare
- 2 căței de usturoi
- 1 conservă (400 g) roșii decojite (cuburi)
- 1 lingură pastă de roșii
- 1 linguriță boia de ardei
- sare după gust
- piper negru proaspăt măcinat, după gust
- 1 lingură ulei de măsline
- 150 g brânză rasă (de exemplu, trapist sau mozzarella)
Mod de preparare:
Mai întâi pregătim dovleceii: îi curățăm de coajă și îi tăiem felii subțiri. Presărăm puțină sare pe fellii și le lăsăm să stea un timp, ca să elimine excesul de apă.
Între timp, preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-o tigaie, încălzim uleiul de măsline la foc mediu. Călim ceapa și usturoiul tăiate mărunt, apoi adăugăm pieptul de pui tăiat felii sau fășii. Condimentăm cu sare și piper după gust și îl prăjim până devine auriu.
Când pieptul de pui a căpătat o culoare frumoasă, adăugăm roșiile decojite și pasta de roșii. Presărăm boiaua de ardei, apoi amestecăm bine. Lăsăm să fiarbă câteva minute pentru ca aromele să se îmbine, apoi luăm de pe foc.
Într-un vas termorezistent sau o tavă, așezăm un strat de felii de dovlecei. Deasupra adăugăm un strat de sos cu pui și roșii, apoi presărăm brânză rasă. Repetăm straturile până terminăm ingredientele, având grijă să fie de fiecare dată un strat de brânză deasupra.
Punem vasul în cuptorul preîncălzit și coacem aproximativ 25-30 de minute, până când dovleceii se înmoaie și brânza se rumenește frumos.
Când este gata, scoatem din cuptor, lăsăm să se odihnească puțin, apoi servim imediat.
Sugestie de servire:
Pui gratinat cu dovlecei și roșii poate fi servit cu o salată verde proaspătă și presărat cu verdețuri proaspete (de exemplu, pătrunjel sau arpagic), după gust.
Poftă bună!
