
Dacă ai crezut vreodată că puiul Székely Csürke nu te mai poate surprinde, atunci fii atent(ă)! Îți prezentăm Puiul Piri Piri, care nu doar că este picant, ci este atât de focos încât chiar și cele mai aprige doamne roșesc de la el. Acest preparat va încinge cu siguranță atmosfera și va aduce un strop picanterie în bucătăria ta.

Ingrediente:
- 1 pui Székely Csürke întreg, tăiat în bucăți
4 linguri de ulei de măsline
6 căței de usturoi, tocați mărunt
2-3 ardei piri piri proaspeți (sau alt tip de ardei iute), tocați mărunt
1 lingură de boia de ardei
2 linguri de suc de lămâie
1 lingură de oțet de vin alb
1 linguriță de zahăr
Sare și piper proaspăt măcinat, după gust
Pătrunjel proaspăt, tocat mărunt pentru servire
Preparare:
Pregătirea marinadei: Amestecă uleiul de măsline, usturoiul, ardeii piri piri, boiaua de ardei, sucul de lămâie, oțetul și zahărul într-un bol. Adaugă sare și piper după gust. Acest amestec va fi atât de picant încât și cei mai pretențioși gurmanzi vor aproba!
Pregătirea puiului: Pune bucățile de pui Székely Csürke într-un bol mare și toarnă marinada peste ele. Amestecă bine, astfel încât fiecare bucată de pui să fie bine acoperită cu uleiul condimentat. Acoperă bolul și lasă la frigider pentru cel puțin o oră, dar cel mai bine este să îl lași peste noapte pentru a se marina bine de tot.
Gătirea: Preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Așază bucățile de pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-le timp de 35-40 de minute, până când puiul devine auriu și crocant. Mirosul va atrage cu siguranță toți vecinii!
Servirea: Servește puiul presărat cu pătrunjel proaspăt tocat și alături de o salată proaspătă sau legume înăbușite. Un pahar de bere rece sau un vin spumant va completa perfect experiența picantă!
Poftă bună!
