
E clar că cel mai simplu este să prăjim un pui la grătar și să-l consumăm cu garnituri reci sau calde și cu ceapă verde proaspătă. Pentru că îngrașă mai puțin decât slănina (ceea ce, desigur, nu e cazul dacă nu mănânci multă pâine împreună cu ea).
Această rețetă constă în a găti ceapa verde împreună cu carnea. Nu este deloc complicat, și oferă o aromă ușor diferită față de un pui la grătar clasic.

Ingrediente:
- 6 pulpe de pui întregi Székely Csürke (inferioare și superioare)
- 10 bucăți de ceapă verde
- 3 linguri de unt
- 2 căței de usturoi
- sare, piper, boia de ardei, măghiran după gust
Preparare:
Se taie pulpele în două. Se încălzește untul într-o tigaie, se adaugă carnea și se prăjește pe ambele părți până când pielea este ușor rumenită. Se scoate de pe foc și se condimentează după gust. Se toacă ceapa verde și se zdrobește usturoiul, se amestecă și se întinde uniform peste pulpe. Acoperim și fierbem la foc mic până se pregătește carnea. Se servește cu legume timpurii de primăvară (ridichi, salată, ceapă verde).
Poftă bună!
