
Iată o altă rețetă cu dovleac, aromată cu salvie, mere și chilli. Poți accentua și mai mult gustul dulceag dacă alegi un dovleac de tip „orange”, care are un gust mai dulce decât cel obișnuit. (Este acea varietate de dovleac alungit, în formă de pară, cu coajă de culoare portocalie și pulpă de portocaliu închis, dar dacă nu găsești, orice alt tip de dovleac merge.)

Ingrediente:
- pulpe de pui Székely Csürke
- jumătate de kilogram de dovleac
- un cub de unt
- sare, piper, chilli, după gust
- câteva frunze proaspete de salvie
- 3 mere
- 2 morcovi
- 1 decilitru de vin alb
Preparare:
Se taie pulpele de pui Székely Csürke în bucăți (dintr-un pui întreg vei folosi 2 pulpe inferioare și 2 superioare, sau dacă ai cumpărat pui la caserolă, atunci 4 pulpe superioare), se adaugă sarea, piperul și se lasă să stea în frigider timp de aproximativ 30 de minute. Între timp, se curăță dovleacul și merele și se taie în cuburi, iar morcovii în felii. Merele și morcovii se pune separat de dovleac.
Într-o tigaie, se topește untul și se prăjesc pulpele cu pielea în jos, pentru a elibera grăsimea lor. Se scoate carnea cu pielea rumenită și se pune deoparte. Se adaugă vinul în untul rămas în tigaie. La foc mare, se adaugă salvia și se amestecă până se îngroașă. Se adaugă dovleacul, se condimentează cu sare și chilli, și se lasă să fiarbă puțin, apoi se adaugă morcovii și merele. După câteva minute, se toarnă amestecul într-un vas termorezistent și se distribuie uniform pe fund. Dacă e necesar, se mai adaugă sare și chilli. Se pun pulpele prăjite deasupra. Se coace totul în cuptor preîncălzit timp de aproximativ 30 de minute. Se servește cu orez.
Poftă bună!
