
Dacă e luna mai, atunci e sezonul sparanghelului. În Secuime parcă privim la această legumă cu preț piperat ca fiind o curiozitate, și poate din acest motiv nu ne hotărâm să consumăm sparanghel în mod regulat. Deși, datorită conținutului său ridicat de minerale și vitamine, are numeroase beneficii pentru organism, cum ar fi reducerea riscului de probleme renale sau întărirea sistemului imunitar. Iar dacă adăugăm și usturoi, doar amplificăm beneficiile!

Ingrediente:
- 4 fileuri de pui Székely Csürke
- 2 linguri de ulei de măsline
- 3 căței de usturoi, tocați
- sucul și coaja de la 1 lămâie netratată
- sare, piper negru proaspăt măcinat
- 1 legătură de sparanghel proaspăt, curățat
- 1/2 cană de supă de pui
Preparare:
Condimentează fileurile de pui cu sare și piper. Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu, adaugă fileurile de pui și prăjește-le până devin aurii pe ambele părți. Apoi adaugă usturoiul tocat și coaja de lămâie rasă. Gătește totul timp de câteva minute, până când aroma de usturoi se eliberează. Toarnă sucul de lămâie și supa de pui, așază sparanghelul lângă pui în tigaie. Acoperă și lasă să fiarbă totul împreună timp de 10 minute, sau până când puiul este complet prăjit și sparanghelul s-a pregătit.
Poftă bună!
