
Székely Csürke continuă călătoria sa gastronomică în întreaga lume! De data aceasta, îți propunem să încerci o rețetă din Extremul Orient, care este unul dintre preparatele de bază din restaurantele chinezești foarte populare și în marile orașe din România. Ingredientele mai speciale, cum ar fi ciupercile pleurotus, conservele de muguri de bambus sau sosul de soia, pot fi găsite în prezent în orice hipermarket sau magazin mai mare.

Ingrediente:
- 1 piept de pui Székely Csürke
- 25 de grame ciuperci pleurotus
- 1 morcov mare
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- puțin ghimbir măcinat (sau ghimbir proaspăt)
- 20 de grame de conserve de muguri de bambus
- 10 de grame de mazăre verde
- sare, piper după gust
- pudră de chili (opțional)
- sos de soia
- ulei
Preparare:
Taie mărunt pieptul de pui Székely Csürke în bucăți de aproximativ dimensiunea unui deget arătător, toarnă peste ele 3 linguri de sos de soia și lasă-le să stea la marinat timp de aproximativ o oră. Apoi prăjește-le într-o tigaie cu puțin ulei, la foc mare, până când se albesc. Nu este o problemă dacă se rumenesc ușor. Adaugă ceapa, usturoiul și ghimbirul tocate mărunt, amestecă-le și adaugă felii subțiri de morcov, ciuperci, muguri de bambus și mazăre verde. Condimentează cu sare și piper, și adaugă puțină apă. Acoperă tigaia și lasă să fiarbă la foc mic pentru scurt timp, dar nu până când devin complet moi, pentru a evita să se dezintegreze. Înlătură capacul, adaugă încă puțin sos de soia peste și amestecă ușor, dar nu exagerat. Dacă îți place mâncarea picantă, poți adăuga și puțină pudră de chili. Amestecă totul și lasă să se rumenească ușor. Bineînțeles, rețeta nu ar fi completă fără o porție generoasă de orez cu bob lung aburit!
Poftă bună!
