
Primăvara nu ne aduce doar zile mai lungi, ci și delicatese verzi de cules, cum ar fi leurda. Dacă o culegi proaspătă sau o iei de la piață, este excelentă crudă sau scăzută: are multe efecte benefice. De exemplu asupra hipertensiunii arteriale, tulburării digestive și este benefică pentru sănătatea vaselor de sânge. Să nu o confundați cu lăcrimioara, care este otrăvitoare!
Această rețetă este făcută inițial cu arpagic, așa că, dacă nu aveți leurdă, dar aveți arpagic, puteți să-l folosiți.

Ingrediente:
- 1 pulpă de piept de Székely Csürke
- O legătură de leurdă
- 1 ou
- câteva linguri de făină
- 2 pahare de smântână
- sare, piper după gust
- ulei pentru prăjit
Preparare:
Se taie pieptul în felii, se condimentează cu sare și piper și se lasă să stea cel puțin jumătate de oră. Între timp, se amestecă smântâna, oul, făina, leurda tăiată mărunt, sarea și piperul până se obține un amestec gros care nu se scurge de pe feliile de carne. Se încinge uleiul într-o tigaie. Învelim feliile de carne cu un strat subțire de făină, le trecem prin amestecul de smântână și ceapă și le prăjim la foc mediu.
Practic, este o rețetă simplă de piept de pui pane, cu arome de primăvară. Ca garnitură, vă recomandăm piure de cartofi, cartofi pai sau chiar orez cu legume.
Poftă bună!
