
Dacă nu ai încercat până acum sfecla elvețiană, sau altfel spus mangoldul, este timpul să descoperi această minunată legumă cu frunze. Mangoldul este una dintre cele mai valoroase și sănătoase legume pe care le poți consuma. Disponibilă din iunie până în septembrie, este cu adevărat o legumă de vară plină de vitamine. Gustul său este puțin pământos, cu note de nuci, și poate înlocui cu ușurință spanacul. Acum vom pregăti un rulou de piept de pui în care mangoldul joacă rolul principal.

Ingrediente
- 800 g piept de pui Székely Csürke (8 felii)
- 8 frunze de mangold
- 16 căței de usturoi
- 100 g bacon
- 4 lingurițe de muștar
- sare după gust
- piper după gust
- 100 g unt
Mod de preparare
- Preîncălzim cuptorul la 200 °C.
- Batem feliile de piept de pui, le sărăm ușor, apoi le ungem pe o parte cu muștar. Presărăm un cățel de usturoi ras și piper după gust.
- Așezăm pe pieptul de pui o frunză de mangold, căreia i-am îndepărtat nervura groasă. Adăugăm puțin unt și un cățel de usturoi, apoi rulăm.
- Învelim rulourile de piept de pui în bacon și le așezăm într-o tavă unsă cu unt. Acoperim cu folie și coacem 15 minute. Apoi scoatem folia și coacem până se rumenesc și devin crocante.
Poftă bună!
