
Culorile și aromele toamnei pot face orice fel de mâncare mai bogat și mai special. În această rețetă, clasica ratatouille franțuzească se întâlnește cu puiul Székely Csürke, pe care îl combinăm cu legume proaspete și de sezon. O alegere perfectă pentru o cină ușoară, dar sățioasă, care cu siguranță va încălzi serile răcoroase de toamnă.

Ingrediente (pentru 4 porții):
500 g piept de pui dezosat
1 vânătă
1 dovlecel
2 ardei roșii kapia
2 roșii
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 morcov
200 g pastă de tomate
2 linguri de ulei de măsline
1 linguriță de cimbru
1 linguriță de rozmarin
Sare și piper proaspăt măcinat după gust
Busuioc proaspăt pentru decor
Mod de preparare:
Taie pieptul de pui în cuburi de dimensiune medie și asezonează-le cu sare și piper după gust. Taie și legumele (vânăta, dovlecelul, ardeii, morcovul și roșiile) în cuburi de dimensiuni similare. Mărunțește fin ceapa și usturoiul.
Într-o tigaie mare sau o cratiță, încălzește uleiul de măsline și adaugă bucățile de pui. Rumenește-le pe ambele părți timp de 5-7 minute până devin aurii. Scoate-le din tigaie și pune-le deoparte.
În aceeași tigaie, dacă este necesar, adaugă puțin ulei de măsline și călește ceapa și usturoiul. Când ceapa devine translucidă, adaugă vânăta, dovlecelul, morcovul și ardeii roșii. Sotează-le timp de 8-10 minute, până când se înmoaie ușor.
Amestecă pasta de tomate, apoi asezonează cu cimbru, rozmarin, sare și piper. Gătește timp de încă 5 minute pentru a lăsa aromele să se combine.
Pune puiul înapoi în tigaie împreună cuburile de roșii. Gătește încă 10 minute, până când puiul este complet gătit și legumele sunt fragede, dar încă crocante.
Servește cu busuioc proaspăt presărat deasupra. Poți acompania această rețetă cu pâine proaspătă sau bulgur.
Această mâncare nu este doar ușoară și hrănitoare, dar, datorită legumelor aromate și condimentelor de toamnă, oferă o explozie de gust în zilele răcoroase.
Poftă bună!
