
Pe măsură ce se apropie iarna, devine din ce în ce mai important să acorzi atenție aportului de vitamine, altfel poți prinde ușor o răceală. Nu, nu este suficient să bei pălincă pentru dezinfectare. Așadar vin merele proaspete din grădină, nucile, iar dacă nu ai proprie livadă, le poți obține de la bunici, unchi, nași sau vecini. Și pentru ca familia să nu se plictisească de mâncatul fructelor (deși este greu să te plictisești de așa ceva), poți să-i surprinzi atât pe ei, cât și pe tine cu astfel de rețete din când în când.

Ingrediente:
- 2 piepturi de pui mari Székely Csürke
- 2 mere
- 100 de grame de miez de nucă
- 1 țelină
- maioneză
- jumătate de lămâie
- sare, piper după gust
Preparare:
Fierbe sau prăjește carnea așa cum îți place și cum ești obișnuit, cu puțină sare. Lasă-o să se răcească și taie-o cubulețe. Curăță merele, taie-le în cubulețe. Curăță țelina și taie-o în cubulețe mici sau o poți și rade. Într-un bol mare, amestecă bucățile de carne și mere, țelină și miezul de nucă rupt în bucățele mici.
Pentru dressing, amestecă maioneză (un gălbenuș de ou, puțin muștar, ulei). Nu foarte mult, doar o cană mică. Stoarce puțin suc de lămâie (ai grijă ca semințele să nu cadă în dressing), condimentează cu sare și piper, apoi toarnă peste salată și amestecă bine. Lasă să stea la frigider timp de aproximativ o oră, astfel încât aromele să se amestece.
Dacă mâncați pâine cu totul, puteți adăuga și acesta în farfurie, dar este mai autentic dacă o mâncați așa cum este!
Poftă bună!
