
Mai întâi de toate, fierbem o supă de pui din Székely Csürke, în acest sezon este unul dintre cele mai bune medicamente împotriva gripei. Punem deoparte cam un litru de supă bază, o putem congela, iar când avem nevoie de o masă specială în timp scurt, putem încerca această rețetă!
Se găsește deja ceapă verde, leurdă și pătrunjel la piață? Minunat, fă cumpărături, pentru că vor fi esențiale pentru această supă orientală! Nu-ți faceți griji, nu-și vor pierde din vitamine pentru că nu trebuie fierte în supă.

Ingrediente:
- 1 piept de pui Székely Csürke
- 1 litru de supă bază
- 1-2 ceapă mai dulce („șalote”)
- 1 praz
- puțin ulei de măsline
- 1 țelină
- sare și piper după gust
- 100 g de tăiței
- frunze proaspete de țelină, frunze de pătrunjel verde, leurdă, ceapă verde
- câteva bucăți de ardei iute
Preparare:
Se taie carnea și țelina cubulețe, iar prazul se taie în inele. Se toacă mărunt șalota, se prăjește într-o oală cu ulei de măsline încins pentru câteva minute, apoi se adaugă carnea, sarea și piperul și se prăjește timp de 10 minute. Se toarnă supa bază, se amestecă, apoi se adaugă prazul și țelina și se fierb. Se reduce focul, se acoperă și se fierbe la foc mic până când se înmoaie. Între timp, gătim tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj (ca să nu se înmoaie). Când supa este gata, luați-o de pe foc și presărați frunzele de țelină proaspătă tocată. Așezați o porție de tăiței în fiecare farfurie și turnați supa peste ea, apoi serviți. Tăiați pătrunjelul, leurda și ceapa verde și puneți-le în boluri separate pe masă, astfel încât să poată lua toată lumea cât dorește. Dupa gust, se poate pune și ardei iute în farfurie. De asemenea, să pregătiți și smântână (deși este delicioasă și fără).
Poftă bună!
