
Scoateți-vă căciulile și mănușile mai groase, pentru că iarna e aici! Purtați un pulover de lână pentru a vă încălzi și înfășurați-l și pe puiul Székely Csürke în straturi groase!
Această rețetă este un pic mai complicată, mai degrabă un răsfăț de weekend.

Ingrediente:
- jumătate de kilogram de piept de pui Székely Csürke
- jumătate de kilogram de cartofi
- 200 g de brânză
- 300 ml smântână
- 2 cepe medii
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță de boia
- sare, piper după gust
- un pic de ulei
- 1 linguriță de măghiran
Preparare:
Tăiați carnea și cartofii în felii subțiri. Condimentați carnea cu sare, boia și piper și prăjiți-o în ulei într-o tigaie pe ambele părți până când devin aurii. Scoateți carnea și prăjiți în aceeași tigaie ceapa și usturoiul tocate mărunt. Între timp, preîncălziți cuptorul la 180 °C. Pe fundul unui vas din sticlă termorezistentă, începeți să așezați bucățile de cartofi, asezonate cu sare și piper, urmate de un strat de carne și apoi de ceapa și usturoiul prăjite. Continuați să stratificați până când toate ingredientele se termină. Turnați smântână deasupra, presărați cu măghiran și brânză rasă. Se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor timp de 40 de minute, apoi fără folie pentru încă 20 de minute, până când brânza de deasupra devine aurie.
Se servește cu varză, iar dacă nu vă puteți abține, o puteți mânca cu pâine!
Poftă bună!
