Mese nutritive pentru zilele aglomerate din timpul săptămânii! Și să fie gata repede, pentru când familia ajunge acasă de la serviciu, școală, antrenament! Este posibil? Cu puiul Székely Csürke, cu siguranță!
De data aceasta îți aducem o rețetă rapidă de spaghete. Pentru un rezultat perfect, nu este de ajuns ca carnea și sosul să fie delicioase: ai nevoie de spaghete bune, pe care le și poți strica – dacă le fierbi prea mult. Așadar, merită să verifici instrucțiunile de pe ambalajul spaghetelor în ceea ce privește timpul de gătire și să te ții de lucrurile de bază: fierbe spaghetele în apă sărată, fierbinte, fără să adăugi ulei. Nu trebuie să fie prea moi! Odată scurse, pune deoparte o jumătate de cană din apă, deoarece vei avea nevoie de ea pentru sos.
Ingrediente:
- 200 gr Székely Csürke
- 1 pachet de spaghete
- 1 cutie de sos de roșii sau conservă
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură mare de usturoi proaspăt zdrobit
- 1 ceapă
- sare, piper, chili, busuioc, pătrunjel, oregano, măghiran, rozmarin după gust
Preparare:
Poți prepara sosul în același timp cu gătitul spaghetelor. Dacă ai resturi de pui la grătar sau friptură, poți scurta considerabil timpul de preparare. Dacă folosești carne crudă (piept sau pulpă de Székely Csürke), este o idee bună să o marinezi în oțet cu 2 ore înainte de a o găti.
Se prăjește jumătate din usturoi în ulei încins timp de un minut, apoi se adaugă bucățile de carne și se gătesc până se înmoaie. Se condimentează și se dă focul mai mare, se amestecă și se fierbe încă un minut. Apoi se pune carnea deoparte și, în aceeași tigaie, se prăjește în ulei restul de usturoi și ceapa tocată. Se adaugă roșiile și se gătesc până când sosul este gros. Se adaugă 2-3 linguri de sos de spaghete, se amestecă și se fierbe la foc mic până când sosul se îngroașă din nou. Se gustă și se mai adaugă condimente dacă consideri că este necesar.
La final, se amestecă cu spaghetele, iar dacă din întâmplare ți se pare uscată mâncarea, poți adăuga încă puțin suc sau ulei. Dacă dorești să intensifici și mai mult aroma, poți rade puțină brânză pe deasupra.