
Pentru această rețetă, asigură-te că faci rost de spanac de la piața locală, de preferință unul care nu a fost tratat cu chimicale de către fermier. Este o rețetă foarte rapidă, iar rezultatul final este o mâncare pentru cină cu influențe ușor italienești.

Ingrediente:
- o jumătate de kilogram de piept de pui Székely Csürke, tăiat în fileuri
- jumătate de kilogram de spanac
- 10 roșii uscate sau proaspete
- un sfert de kilogram de mozzarella
- 1 lămâie
- 2 linguri de unt
- 4 linguri de ulei de măsline
- sare, piper, oregano sau busuioc după gust
Preparare:
Se curăță și se spală spanacul, se fierbe în apă cu sare pentru câteva minute, apoi se scurge și se pune deoparte. Se taie carnea în cuburi, se condimentează și se prăjește într-o tigaie la foc mare în unt și ulei. Când este aproape gata, se adaugă spanacul și roșiile uscate tăiate în fâșii (dacă folosiți roșii crude, adăugați-le la carne puțin mai devreme decât spanacul). Se amestecă și se lasă să se gătească la foc mic în timp ce se taie brânza. Se presară brânza deasupra și se acoperă din nou. Când brânza s-a topit, se ia de pe foc, se stoarce zeama de lămâie deasupra și se servește imediat, cât este încă caldă.
Poftă bună!
