
Urmează versiunea îmbunătățită și puțin mai complexă a rețetei noastre cu ananas de mai devreme. Un alt fruct exotic, mango-ul, joacă și el un rol important, împreună cu o varietate de condimente cu arome intense. Merită să încercați această rețetă, și deoarece nu conține produse lactate sau ingrediente pe bază de făină, poate fi consumată și de cei care urmează o dietă fără lactoză și gluten.

Ingrediente:
- 1 pui întreg Székely Csürke
- Sucul de la 1 lime
- Sucul de la 1 portocală
- 60 ml rom
- 2 linguri de zahăr
- 1 linguriță de ardei cayenne
- 1 linguriță de cuisoare măcinată
- 1 linguriță de piper de ienibahar măcinat
- 1 linguriță de scorțișoară măcinată
- 1 linguriță de piper negru măcinat
- 1 linguriță de ghimbir ras
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de cimbru
- 1 lingură de ulei
- 300 de grame de ananas
- 300 de grame de mango
- 1 lingură de miere
Preparare:
Preparare: Pregătiți o marinadă folosind sucul de lime și portocală, adăugați condimentele, uleiul și romul. Marinați bucățile de carne și puneți-le în frigider timp de cel puțin 4 ore sau chiar peste noapte. Într-o tavă unsă cu ulei, prăjiți carnea la 150 de grade Celsius sub folie, apoi scoateți folia și adăugați cuburile de ananas și de mango lângă bucățile de carne. Coaceți fără folie timp de aproximativ zece minute până când carnea devine rumenă. Ca și garnitură, puteți opta pentru cartofi dulci copti, dar puteți înlocui aceasta cu cartofi normali.
Poftă bună!
