
Carne cu cartofi, cartofi cu carne, cartofi cu cartofi, carne cu carne… Încearcă ceva cu totul diferit din pui Székely Csürke în timpul sărbătorilor! Prepararea este mai simplă în practică decât ai crede! Cu această rețetă poți să creezi rapid arome festive deosebite pe masă.

Ingrediente:
- 4 fileuri de piept de pui Székely Csürke
- 100 de grame de brânză cremă
- 50 de grame de nuci măcinate
- rozmarin proaspăt
- 2 linguri de ulei
- un sfert de kilogram de afine
- 1 ceapă
- 3 linguri de zahăr
- un sfert de ceașcă de oțet de mere
- 1 linguriță de ghimbir ras
- sare, piper, scorțișoară măcinată
Preparare:
Condimentează bucățile de carne cu sare și piper și lasă-le să stea jumătate de oră în frigider. Amestecă brânza cremă, nucile măcinate, rozmarinul, sarea și piperul. Taie buzunare în felii de carne și umple-le cu amestecul, apoi închide-le (de exemplu, cu scobitori). Încălzește uleiul într-o tigaie, prăjește bucățile de carne umplute până devin aurii, apoi fierbe-le acoperite până sunt complet gata. Între timp, într-un vas amestecă afinele, ceapa, zahărul, oțetul de mere, ghimbirul, condimentează cu jumătate de linguriță de sare și tot atâta scorțișoară. Gătește la foc mediu aproximativ 20 de minute, până când se îngroașă. Acest sos se potrivește cu carnea fie rece, fie cald, și ca garnitură, de la orez la legume proaspete, aproape orice se potrivește!
Poftă bună!
