
Fructele noastre preferate de toamnă nu sunt bune doar pentru pălincă sau pentru a fi mâncate crude, ci pot și să condimenteze garnitura puiului Székely Csürke. De exemplu, merele. Dar în rețetă, puteți înlocui liniștit merele cu pere sau prune! Alegeți câteva dintre „comorile” toamnei, cum ar fi legumele tuberculare sau rădăcinoase, cumpărați un pui Székely Csürke și preparați pentru cină un preparat unic, sănătos în tavă.

Ingrediente:
- pulpele de la un pui Székely Csürke
- puțin ulei
- 1 ceapă
- 5 bucăți de morcov
- 3 bucăți de cartof dulce
- 2 capătâni de usturoi
- 3 bucăți de sfeclă
- 1 măr
- pătrunjel (sau alte ierburi), sare, piper după gust.
Preparare:
Marinați bucățile de carne după preferințe și lăsați-le la frigider pentru o oră. Tăiați ceapa, prăjiți-o în ulei, adăugați sare și piper. Tăiați celelalte legume și fructe în cuburi, lăsați usturoiul întreg, tăiați doar partea de sus. Coaceți carnea, cartofii, morcovii și sfecla roșie într-o tavă unsă cu ulei timp de 30-35 de minute, apoi adăugați ceapa, merele și capetele de usturoi, stropiți deasupra cu puțin ulei și coaceți până când este gata. Se servesc presărat cu pătrunjel proaspăt, tocat (sau alte ierburi).
Poftă bună!
