
Rozmarinul poate fi deosebit de util iarna, mai ales în decembrie, când toată lumea deja așteaptă vacanța și își dă seama că era nopților tot mai lungi și a zilelor tot mai scurte va defini viața de zi cu zi pentru cel puțin încă trei luni. Parcă totul este mult mai greu, chiar și trezirea. Acum vă recomandăm o rețetă cu rozmarin, dar puteți bea și ceai din cea mai veche plantă medicinală a noastră, și neapărat să procurați și uleiul esențial făcut din ea! Îmbunătățește digestia, concentrarea, memoria, dispoziția, stimulează circulația sângelui, are efect analgezic, anestezic, reduce simptomele de cefalee, este antiinflamator, iar compușii antioxidanți din el întăresc și sistemul imunitar.

Ingrediente:
- 1 piept și pulpe de pui Székely Csürke
- jumătate de kg de ciuperci
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 1 pahar de vin alb
- 2 linguri de rozmarin
- unt
- sare, piper după gust
Preparare:
Taie carnea, sărează și piperă, și pune-o în frigider pentru jumătate de oră. Topește un pic de unt într-o tigaie, apoi prăjește bucățile de carne pe ambele părți până devin aurii. Scoateți bucățile de carne din tigaie, puneți deoparte. Dacă a absorbit untul, completează-l, și în aceeași tigaie, călește ceapa și usturoiul tocat mărunt până devin sticloși. Apoi adaugă ciupercile spălate, tăiate felii (ciupercile de magazin sau pleurotus sunt de asemenea bune), și prăjește-le împreună. Adaugă vinul, pune înapoi bucățile de carne, condimentează cu rozmarin, un pic mai multă sare și piper, apoi acoperă și fierbe la foc mic până când sunt gata. Dacă îți place mai cremos, poți adăuga și smântână în ultimele 5 minute. Înainte de a servi, gustă să vezi dacă mai trebuie un pic de sare! Poți mânca cu macaroane, orez sau pâine de cartofi, și nu ar strica un pic de castravete murat.
Poftă bună!
