
Leguma-vedetă de toamnă este dovleacul. Zucchini, dovleac pentru copt, și alte tipuri de dovleac frumoși și gustoși: se pot pregăti în mod variat, conțin puține calorii și sunt foarte sănătoși. Și cu pui Székely Csürke sunt și mai buni!

Ingrediente:
- jumătate de kilogram de piept de pui Székely Csürke
- cantitate identică de dovleac pentru copt
- 2 cepe
- două pahare de supă bază de pui
- 40 g unt
- 40 g făină
- 5 dl lapte
- sare, piper după gust
- 1 lingură de curry
- 3 linguri smântână
- 1 linguriță de muștar
Preparare:
Se taie carnea de dovleac în cuburi și se fierbe în puțină apă sărată, acoperită. Se curăță și se toacă cepele. După ce dovleacul s-a înmuiat, se îndepărtează de pe foc și se pune deoparte. În ulei încins, se adaugă ceapa și se călește puțin, apoi se adaugă pieptul de pui tăiat cuburi, sarea și piperul. Se prăjesc bucățile de carne până încep să se rumenească, apoi se toarnă supa de carne, se acoperă și se lasă să fiarbă timp de aproximativ zece minute. Între timp, se poate topi untul, se adaugă treptat făina amestecând constant, apoi se adaugă laptele în același mod. Se lasă să fiarbă la foc mic până devine sos, se adaugă sarea și piperul, se adaugă curry-ul și muștarul. Se îndepărtează de pe foc, se adaugă smântâna, carnea și, în final, dovleacul, având grijă să nu-l zdrobim dacă este prea moale! Dacă pe dovleac a rămas prea mult lichid, se poate strecura. Dacă am avut prea puțină supă de pui, se poate păstra zeama de la dovleac. Se pune totul înapoi pe foc pentru un moment și se lasă să clocotească. Se poate servi cu orez.
Poftă bună!
