
Următoarele noastre rețete evocă aromele vacanțelor tropicale și dorința de aventură: puiul Székely Csürke” continuă călătoria sa gastronomică, de data aceasta în Oceania. Pentru o lungă perioadă de timp, am cunoscut ingredientul clasic al rețetelor hawaiiene doar ca pe un aliment în conservă, dar ananasul – ca și toate fructele – este mult mai gustos când este proaspăt. Ananasul se potrivește minunat cu puiul, creând o aromă ușoară, dulce-acrișoară, ceea ce îl face un fel perfect pentru o masă de prânz în timpul verii.

Ingrediente:
- 1 piept de pui Székely Csürke
- 340 de grame de ananas proaspăt (sau din conservă)
- 150 de grame de brânză
- 3 linguri de unt
- 4 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de miere
- 3 căței de usturoi
- 30 de grame de amestec de condimente (diverse tipuri de piper măcinat proaspăt, curcuma, cuișoare, coriandru, chimion după gust)
- Sucul de la jumătate de lămâie
Preparare:
În primul rând, pregătiți o marinadă pentru carne cu o zi înainte de prăjire: amestecați uleiul de măsline, mierea, usturoiul, sucul de lămâie și condimentele și marinați feliile de carne. Lăsați carnea marinată să stea în frigider peste noapte. Când sunteți gata să gătiți, începeți prin topirea untului, apoi prăjiți carnea marinată. Luați o tavă rezistentă la căldură, ungeți-o cu unt, așezați feliile în ea și puneți deasupra fiecăreia o felie de ananas și una de brânză. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de jumătate de oră. Se servește cu orez și o salată dulce.
Poftă bună!
