
Cu rețeta puiului Székely Csürke cu bame considerăm că am creat o bază destul de stabilă în ceea ce privește interesul față de aromele speciale. Așa că, haideți să privim spre tărâmuri mai depărtate, să pornim pe Drumul Mătăsii al secolului XXI și să ne cufundăm în gastronomia Orientului Îndepărtat!
Această rețetă poate fi privită ca un fel de introducere, deoarece este „îmblânzită” cu lapte și smântână, dar aceste ingrediente pot fi eliminate sau pot fi înlocuite foarte bine cu lapte sau smântână vegetală (care este recomandată, mai ales dacă există în familiepersoană cu intoleranță la lactoză).

Ingrediente:
- pieptul unui pui Székely Csürke
- 1 căpățână mare de ceapă
- 100 g sos de roșii concentrat
- 2 roșii
- 3 căței usturoi
- 4 linguri fulgi de cocos
- 1 lingură pudră de curry
- sucul de la o jumătate de lămâie
- 0,5 l lapte
- 100 ml smântână pentru gătit
- sare, piper după gust
- puțin ulei
Mod de preparare:
Taie pieptul de pui Székely Csürke în fâșii de mărimea degetului mic. (Atenție, degetul mic propriu-zis nu apare în rețetă.) Taie mărunt ceapa și prăjește-o în puțin ulei. Adaugă carnea, întorce și amestecă până când devine albă. Adăugă usturoiul zdrobit, curryul, sarea, piperul, roșiile tăiate cubulețe, sosul de roșii și fulgii de cocos, toarnă puțin lapte și, acoperit cu un capac, lasă la fiert la foc mic. Dacă își pierde zeama mai poți adăuga din când în când puțin lapte. (Dacă gătești fără lapte, folosește apă.) Când este gata, adaugă sucul de lămâie, iar la sfârșit o poți îngroșa cu smântână, dar poți sări peste acest pas. Este delicios cu orez fiert!
Poftă bună!
