
După rețeta puiului Székely Csürke indian continuăm aventurile noastre în lumea gastronomiei din Orientului Îndepărtat. „Pho ga” este faimoasa supă vietnameză de pui cu proprietăți curative, plină din belșug cu condimente și tăiței (de orez).
În timp ce punctul forte al supei noastre de pui constă în abundența legumelor și în timpul lung de gătire, acest tip de supă, de altfel, e plin de condimente care sunt folosite de secole în bucătăria transilvăneană, cum ar fi ghimbirul, ceapa, usturoiul, anasonul și coriandrul. Este nevoie de o oră și jumătate pentru a o găti, în plus necesită puțină migală înainte și după, așa că, vor trece aproximativ două ore până când supa va putea fi servită familiei.

Ingrediente:
- pieptul și spatele unui pui Székely Csürke
- 2 cepe
- 2 căței de usturoi
- 1 bucată de ghimbir de 6-8 cm
- 3 bucăți de anason stelat
- 1 linguriță de semințe de coriandru
- 1 linguriță de piper boabe
- 3-4 cuișoare
- 100 g tăiței de orez
- frunze de la 4-5 cepe verzi
- 1 borcan mic de muguri de soia
- 1 legătură de coriandru
- 1 lime sau lămâie
- sare și ardei chili după gust
Mod de preparare:
Unul dintre laturile interesante ale aceastei rețete este că mirodeniile trebuie să fie prăjite în forma lor uscată, ceea ce face ca aroma lor să fie mult mai intensă. Ceapa și ghimbirul se curăță de coajă și se taie în două, se decojesc, apoi se prăjesc cu partea tăiată în jos într-o tigaie fierbinte și se transferă într-o oală mare de supă. În aceeași tigaie, rumenește anasonul stelat, semințele de coriandru, piperul și cuișoarele, apoi adaugă și pe ele în oală. Adaugă cățeii de usturoi cu coajă, bucățile de carne de pui și toarnă 2,5 litri de apă peste ele. Se aduce la fierbere, se adaugă sare și se fierbe la foc foarte mic timp de aproximativ o oră și jumătate, îndepărtând din când în când spuma formată la suprafață, după care urmează servirea ușor complicată.
Scoate bucățile de pui, îndepărtează oasele și taie carnea în felii subțiri, apoi scurge zeama. Într-o oală separată, fierbe tăițeii de orez (doar 1-2 minute) și scurge-le. Taie fin coriandrul și frunzele cepelor verzi. Strecoară germenii de soia. Scoate o farfurie pentru fiecare persoană, pune în fiecare din tăiței, germeni de soia, carne de pui și din verdeață tocată. Toarnă deasupra supa fierbinte și pune în mijlocul mesei un lime sau o lămâie tăiată în două, pudră sau fulgi de chili pentru cine dorește. Atenție, este picant!
Poftă bună!
